Pencere panjurları günümüzde birçok firma tarafından kaliteli bir şekilde üretilen sistemlerdir. Bina dış yüzeyine taşmayan kutusuyla ve binanın cephe bütünlüğünü bozmayan tasarımıyla birlikte kullanılmaya devam ediliyor.

Panjurlu pencere

Panjurlu pencere

Pencere panjur sistemleri ayrıca doğal ahşap desenlerinin yanında estetik görünümlere sahip birçok özelliği ile dikkat çekmektedir. Bu sayede pek çok dekoratif özelliği de bir arada getiriyor. Diğer panjur sistemlerinden ayrılan en büyük özelliği ise duvarlara değil, pencere üzerine monte edilmeleridir. Bu nedenler mevcut PVC pencere üzerine uygulanamazlar. PVC montajları yapılırken panjurlar ilk olarak pencere üzerine takılır ve birlikte monte edilirler.

Panjur sisteminin ortak özelliklerinin de bilinmesi gerekiyor. Daha çok ahşap desenli olarak üretilmekte ve kumandalı özelliği de bulunmaktadır. Bunun yanında yalıtımı artırmak amacıyla kutu içi strafor tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalara göre ısı yalıtımını da %30 oranında artırdığı biliniyor.

Pencere Panjur Çeşitleri

Pencere panjur sistemlerinde gizli panjurlar ve dıştan takma panjurlar sıklıkla kullanılmaktadır. Gizli panjurlar binaların inşaat aşamasında uygulanan dekoratif uygulamalardır. Daha estetik bir görünüm sağladığı için günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Gizli panjurlar kapanmadığı sürece fark edilmez özelliktedir ve tamamen gizlidir. Aynı zamanda ısı ve ses yalıtımı saplar. Bununla birlikte güvenlidir ve kullanım kolaylığını da beraberinde getirmektedir. Yaşam alanlarınıza canlılık katan bu sistem özel olarak üretilir.

Bir diğer pencere panjur çeşidimiz ise monoblok panjurlar. Her türlü yeni yapılarda rahatlıkla kullanılabilen ve pencerelerin üzerine monte edilebilen estetik ve modern bir sistemdir. Her türlü projeye kolaylıkla uyum sağlar ve pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Ülkemizde hemen hemen her firma tarafından üretilmektedir.

Motorlu pencere panjurları da günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Daha çok olumsuz doğa koşullarının etkilerine karşı tercih edilen pencerelerde kullanılmaktadır. Bu sistemlerde de iyi bir ısı yalıtımı sağlanabilmektedir. Ayrıca yapının güvenliği için etkili bir yöntem olan binaları koruyabilir. Son teknolojiyle üretilmiştir.

Otomatik panjur sistemleri otomasyonun uygulanmasıyla birlikte uzaktan kumanda yardımıyla açılıp kapanabilen sistemlerdir ve aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlar. Her bina çeşidine göre uygulanabilen bu sistemler uzun ömürlüdür.

Pencere Panjur Fiyatları

Günümüzde birçok firma tarafından üretilen pencere panjur sistemleri farklı fiyatlandırılmalar ile karşınıza çıkabilir. Uygulanacak bölgeye ve kalitesine göre değişen fiyatlarla uzun ömürlü pencere panjurlarını kullanabilirsiniz.

Panjur sistemlerinin içerisinde farklı özellikler bulunmaktadır. İpli kullanılabilen ya da uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen panjurların fiyatları da farklılık göstermektedir. Metre kare üzerinden sunulan panjurlar günümüzde 150 ya da 200 TL ile çarpılarak kullanıcılara sunulmaktadır. Elbette kesin bir fiyat almak istiyorsanız üretici firma ile direkt olarak görüşmeniz gerekiyor.

Farklı ölçü ve özellikler ile sunulan pencere panjurları ile güvenli ve sağlıklı bir kullanım yapabilirsiniz. Ayrıca sineklik ya da güneşlik eklenerek de kullanılabilmektedir. Panjur yaptırmak isteyen kullanıcılar ilk olarak pencere ya da kapılarının ebatlarını belirttikten sonra siparişlerini verebilir.

Pencere Panjur Montajı

Aldığınız çerçeve ölçülerine göre üretilen panjurların montajında birçok önemli detay bulunmaktadır. İlk olarak panjur toplama kutusunun dengeli bir şekilde yerine sabitlenmesi gerekiyor. Daha sonra montaj işlemlerine geçilir.

Alınan ölçülere göre üretilen panjurun duvara monte edilmesi gerekiyor. Ayrıca yapılacak hizalama sırasında iplerin içeriye gireceği delikler işaretlenmeli ve toplama kutusu indirilerek bu delikler uygun bir şekilde delinmelidir.

Panjur toplama kutusunun yerine sabitlenmesiyle birlikte panjurun üzerine sarılacağı tambur borusu yerine takılır. Panjur toplama ipleri, bu işlem için açılan deliklerden geçirilerek iç kısımda delik olan bölüme de panjur ipi aparatı takılır.

Tambur borusuna ise yeterli sayıda çelik askı takılır ve 1 adet panjur lameli çelik askılara yerleştirilir. Daha önceden alınmış ölçülere göre birleştirilen ve kesilen panjur lamelleri ise askılara takılmış olan lamele geçirilmelidir ve bu lamellerin tamamı da deneme amaçlı olarak tambur borusu üzerinde sarılı kalmalıdır.

Sonraki işlemde ise lameller kenar kısımlarından pencereye sabitlenmiş dikmelerdeki raylara geçirilmektedir. En son işlem ise panjur toplama kutusunun kapağının yerine sabitlenmesi ve montaj işleminin tamamlanmasıdır.

Pencere panjur montajı bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Sizler de kolay ve kısa sürede pencere panjurlarınızı güvenli bir şekilde monte ederek kullanabilirsiniz. Günümüzde üretici firmalar da bu hizmeti vermektedir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading...

Yorum ekle