Bir alüminyum panjurun özellikleri neler olmalı, çelitleri ve kullanım alanları nelerdir ve öncü firma ve fiyat bilgisi nelerdir bunları beraber bu makalemizde incelicez.
Ev, işyeri ve diğer yapı sistemlerinin vazgeçilemez unsurlarından biri olan panjurlar, güneşin ve rüzgârın yaşanan mekâna girişini önlemek veya istenilen düzeyde girişinin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle çok rüzgârlı ve fırtınalı bölgelerde panjurların camdan daha dayanıklı olmaları nedeniyle camların kırılmaya karşı korunması sağlanmakta ve dışarıdan gelecek kötü niyetli girişimleri önlemek amacıyla da panjurlar kullanılmaktadır.
Alüminyum kullanılarak üretimi gerçekleştirilmiş, açılır kapanır dar ve yatay plakalarden oluşan, pencere, kapı veya buna benzer yerlere takılan kapatma düzeneğine alüminyum panjur adı verilmektedir.
Panjur üretimi alüminyumun dışında, plastik veya ahşap da kullanılarak da gerçekleştirilmektedir ancak alüminyumun dış ortamlara karşı gösterdiği mukavemet nedeniyle, günümüzde alüminyumdan üretilen panjurlar konutlarda, işyerlerinde, sanayi tesislerinde vb. yerlerde tercih edilmektedir.
Klasik panjurların kullanımı yüzyıllardır güncelliğini sürdürmekte ve yapı sistemleri içerisinde ki yerini hala korumaktadır. Gelişen alüminyum profil sektöründeki yenilikler sayesinde alüminyum panjurlar yeni kimliklere bürünmekte, ilave fonksiyonlara ve farklı görünümlere sahip olmaktadır.
Kullanıcıların panjurdan beklentilerinin dışında, alüminyum panjurlar uygulandıkları yapıya estetik bir görünüm de kazandırmaktadır.
Alüminyum panjurların başıca özellikleri ise şunlardır; güneşten korunma, hava koşullarından koruma (yağmur, rüzgâr, fırtına), ses ve gürültüden koruma, gözlerden koruma, mükemmel akustik ve termal yalıtımı yüksek kaliteli poliüretan ile sağlama, mütecavizlerden koruma, bina dışından içeriye doğru sıcaktan koruma ve içerideki sıcak veya soğuğun dışarıya çıkmasını engelleme, bina içindeki ışık koşullarını istenilen şekilde ayarlayabilme, bazı ilavelerle uçan haşarelerden koruma, binanın cephe dekorasyonu ile uyum sağlayacak ve görünümü güzelleştirecek seçkin renkleri kullanma imkânı.
Alüminyum panjurlarda;
olmak üzere 2 alternatif grup ürün bulunmaktadır.
ve birçok yerde tüm güvenlik ve ısı yalıtımı amaçlı kullanabileceğiniz uzaktan kumandalı sistemler. İstenilen standartlar üzerine kullanılacak mimari yapıya uygun renkte; Ral kodlarında elektro-statik toz fırın boya ile boyanan panjurlar binalarıa ayrı bir estetik katar. Estetikliği yanında size sağladığı faydalar, güvenlik, ısı ve ses yalıtımıda kenara itilmeyecek kadar önemli bir avantajdır.
Mağaza ve vitrinlerinizin korunması amaçlı kullanılan motorlu panjur kepenk sistemleri içinde delikli tip olup kısmen geçirgenliği olan ve mağazının içini gösterebilen panjur tiplerimizde mevcuttur. Galvanizli tip otomatik çelik panjur kepenk sistemleri, delikli tip deliksiz tip çelik kepenk panjur sistemleri, poliüretan dolgulu polüretan dolgusuz tip çelik panjur kepenklerdir.
Fiyat ile ilgili tüm hepsini burada görmüş olacaksınız ve bunlar hemen, hemen yakın fiyatlar olduğunu da tekrardan hatırlatmak isteriz. Bununla birlikte kesin fiyat bilgilerini online yardım ya da firmaları ayarak öğrenebilirsiniz. Fiyat bilgisi kadar da piyasayı hesap ederekten çalışma gösterilmektedir. Bu da normal piyasa fiyatlarını ortaya koymaktadır.
A2 panjur | En 200 boy 200 – 500 TL (200 cm) |
Koçtaş | Mepan Menfez Panjur 65 x 65 cm – 109 TL |
N11 | alüminyum menfez metalik gri 40 * 45 – 45 65 TL |
Firatpensen kron yapi | Ses ve Isı yalıtımlı, kodlanamaz radyo alıcı kumandalı ahşap renk panjur m2 fiyatı ortalama 300 tl |
Genelleme yapacak olursak metre kare fiyatını 150 TL+ KDC şeklinde biçimlendirilmektedir ama bununla birlikte boyası, dizaynı, müşterinin istediğine göre şekillenmesi, süslemesi, marka, imaj, resimler, figürler vs. her şey daha farklı fiyata eklenmelidir. O yüzden bir firma seçerken ve de aklınız da bulunan ürün olduğunda dikkat etmeniz gerekmektedir.