Günümüzde birçok iş yeri tarafından, hırsızlık vb tarafından korunmak adına otomatik kepenk yaptırılması oldukça yaygın bir hale gelmiştir.

Kepenk Motoru Çeşitleri Ve Özellikleri

Kepenk Motoru

Kepenk Motoru

Kepenk kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok çeşit kepenk çeşidi ortaya çıkmıştır. Hırsızlığa karşı bir koruma kalkanı oluşturan kepenkler güvenilir ve kesin çözüm olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Sert cisim darbelerinin önüne geçebilen kepenkler sayesinde olumsuz kazalarda darbe almadan kurtulma fırsatı sunmaktadır. Eski kepenklerin yerini günümüzde otomatik kepenkler aldı.

Otomatik kepenklerin faydalarından bir diğeri de toz, yağmur, kir gibi çevresel etmenlere karşı koruma sağlamaktır.  Kepenklerin otomatik olması açma kapama aşamasında kolaylık sağlar ve zaman açısından büyük bir tasarruf sağlar.

Otomatik kepenkleri hem  içeriden hem de dışarıdan 50 metre uzaklıkta dahi açıp kapayabilirsiniz. Otomatik kepenk; işyeri, mağaza, depo gibi mekanların en ve yükseklik ölçüleri baz alınıp farklıtiplerde motor ve profiller kullanılarak imalatı sağlanan kepenklerdir. Sadece kumanda ile çalışan kepenkler herhangi bir zorlamaya gerek kalmadan açılıp kapanabilmektedir.

Otomatik kepenkler çelik  galvaniz çelik ve alüminyum  malzeme kullanılarak hazırlanmaktadır. Isı ve ses yalıtımı yapılması gereken mekanlarda kullanılan otomatik kepenklerde  poliüretan dolgulu lameller kullanılmaktadır.

Endüstriyel otomatik kepenklerde ise ekstrüzyon profillere yer verilmektedir. Yalı, villa gibi özel mekanlar için otomatik kepenkler yapılırken 41 ve 55 mm’lik paletler kullanılmaktadır.

Otomatik kepenkte yer alan taşıyıcı dikmelerin içerisinde fitil bulunduğundan dolayı toz, kir girişi büyük oranda engellenmektedir. Otomatik kepenkler uzaktan kumanda ve birçok kontrol sistemi ile uyum sağalma özelliğine sahiptir.  Otomatik kepenklerde kullanılan profiller aşağıda verilmiştir.

  • Alüminyum profiller
  • İçi polüretanlı Alüminyum profiller
  • Pencere gözlü alüminyum profiller
  • Galveniz çelik profiller
  • İçi poliüretanla PVC kaplı çelik profiller
  • Mikro delikli galvaniz çelik profiller
  • File görünümlü otomatik kepenk profili

Otomatik kepenklerin pek çok renk çeşidi de bulunmaktadır. Bu sayede mimari yapıya uyum sağlayabilen otomatik kepenk sistemlerialüminyum poliüretanlı, çelik poliüretanlı veya galvanize saç kepenk profilleri ile rulo şeklinde toparlanabilmektedir. Bu sayede otomatik kepenkler yer tatilinden de istifade sağlamaktadır.

Kepenk Modelleri ve Çeşitleri

Kepenk Çeşitleri

Şeffaf Kepenkler; Bazıları yamamen kapalıdır, mikro delikli ve çaprazörgülüolanlar da vardır. Hırsızlığa, toz ve çamura karşı dayanıklıdır.

Galvaniz(otomatikkepenk) İster manel,isterseniz de kumandaile kullanabilirsiniz. Yanıcı ve patlayıcı maddelere karşı oldukça dayanıklıdır.

Hasır Kepenk Sistemleri Açık kalması gereken ve hava akışı sağlanması zorunlu olan yerlerdeoldukça kullanışlıdır. Eczane, otopark gibi yerlerdeoldukça fazla kullanılır. Uzaktan kumanda ile kullanılabilir.

Stor Kepenk Sistemleri Yeniliğin simgesidir. Hemgüvenlik hem de estekik görünüm açısından en kullanışlı kepenklerden bridir.

Kullanılan profiller kapalı veya yarı kapalı veya delikli olarak tasarlanabilmektedir.  Otomatik kepenk sisteminde kullanılan motorların kaliteli olması çok önemlidir. Kepenk motorları dört gruba ayrılmaktadır. Başlıca kullanılan kepenk motorları arasında;

  • Tüp motor
  • Santral motor
  • Box motor
  • Zincirli motordur.

Standart tüm otomatik kepenk motoru  günde birkaç kez açılıp kapatılacak yerler için yapılacak motor çeşitlerinden biridir. Standart otomatik kepenk motorları olarak tanımlanan tüm motorlar 5 dakikalık kullanım sonrası ısınarak emniyet termiği atabilmektedir.  Bu motor çeşidinin 10 NM’den 500 NM’ye kadar birçok versiyonu bulunmaktadır.

Santral motorlar galvaniz profiller kullanılmak suretiyle hazırlanmaktadır. Kısa süreli kullanımlar için uygun olan santral motorların yoğun kullanılması neticesinde zarar görebilmesi muhtemeldir.

Box kepenk motoru çok yüksek açılım ve kapanış gerektiren sistemlerde tercih edilen kepenk motoru çeşitleri arasında yer almaktadır.  Otomatik kepenk ağırlığının fazla olduğu ve tur sayısının yüksek olduğu site garajları veya depolarda sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle yoğun kullanım için tasarlanmış olan box motorlar yoğun kullanım halinde herhangi bir zarar görmemektedir. Mekanik ve elektronik limit switchlerin kullanıldığı box motorlarda  aşağı yukarı yönde tasarlanmış 2 mekanik olarak 6 tane limit swicth yer almaktadır.  Box motorlar kepenklerin güvenliğini sağlayabilmek için emniyet  fotoseli kullanılmaktadır.

Kepenk motorlarından bir diğeri ise zincirli motorlardır. Zincirli motorlar hangarlar ve yükleme noktaları gibi büyük alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak zincirli kepenklerin kullanım sıklığının fazla olmaması çok önemlidir. Bu motor türü çok ağır yükleri taşıyabilmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle büyük alanlarda ağır yükleri kullanabilmek için zincirli otomatik kepen kullanılmaktadır. Zincirli kepenk motorlarının versiyonları 400 NM’den 2450 NM’ye kadar değişiklik göstermektedir.

Otomatik kepenk fiyatları tercih edilen kepengin çeşidi, rengi ve büyüklüğüne göre farklılık göstermektedir. Otomatik kepenk yaptıracak kişilerin kepenk ölçülerini belirlemesi önemlidir. Kepenk fiyatı belirlenirken  kutu ve dike detaylarının bilinmesi de önemlidir.  Kepenk

fiyatlarını belirleyen diğer unsurlar ise profil malzeme detayı, kepenk motoru redüktörlü motor – düz motor, kepenk kumandası adedidir. Otomatik kepenk motoru fiyat tablosu aşağıda belirtilmiştir.

Kepenk Motoru Fiyatları

1.5 m² – 3 m² Arası 1150 TL
3 m² – 4 m² Arası 1300 TL
4 m² – 5.25 m² Arası 1555 TL
5.25 m² – 6.5 m² Arası 1625 TL
6.5 m² – 7.75 m² Arası 1750 TL
7.75 m² – 9 m² Arası 1850 TL
9 m² – 10.25 m² Arası 1950 TL
10.25 m² – 11.5 m² Arası 2150 TL
11.5 m² – 12.75 m² Arası 2300 TL
12.75 m² – 14 m² Arası 2400 TL
14 m² – 15.25 m² Arası 2800 TL
15.25 m² – 17 m² Arası 3050 TL


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (İlk oy sizden olsun)
Loading...

Yorum ekle