Özel ray ve yataklama sistemi ile aşağı ya da yukarı doğru kolaylıkla hareket edebilen ve açılıp kapanabilen giyotin kapılar, daha çok asansörlerde tercihdir.

Giyotin Kapı Nedir

Giyotin kapı

Giyotin kapı

Tüy hafifliğinde açma ve kapama işlemlerinin basit bir işlemle tamamlandığı giyotin kapılar, imalatında kullanılan poliüretan malzemesi sayesinde aşınmalara karşı da büyük bir direnç gösteriyor.

Sanayi ve ticari tesislerde daha çok kullanılan giyotin kapılar, hızla hareket etme kabiliyetine sahip, yukarı katlanır modelleri ile uzun süreli sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kontrol kolaylığının sağlanması ile genellikle galvaniz çelikten imal edilen kapılar, tek bir modül içerisine yerleştirilmiş otomasyon sistemi, akuple dişli motor, fren, manuel ayırma kilidi vb. bileşenlerin biraya gelmesi ile oluşuyor.

Giyotin kapılarda kullanılan mikro işlemci teknolojisi ile üretilen kontrol paneli ve açma/kapama/acil durdurma buton panelleri, kapılar üzerinde kullanıcıya tam bir kontrol mekanizması sunuyor. Üstelik acil durumlarda kullanılan manuel ayırma kolu, kapıların yarı otomatik açılmasına izin veriyor.

Sanayi ve ticari tesislerde tercih edilen giyotin kapıların parçaları da zamanla değiştirilebiliyor. Üstelik giyotin kapılarda yer alan ve rüzgar direncini sağlayan galvaniz çelik borular değiştirilebilirken, kapılarda kullanılan katlanabilir esnek perdeler de yenilenebiliyor.

Asansörlerde tercih edilen giyotin kapılar, kollarında yer alan tam büküm ve gizli butonlama sistemi ile tam anlamıyla emniyeti garantiliyor.

Kullanım Alanları

giyotin kapı

giyotin kapı

Giyotin yataklama sistemi en çok fabrika kapılarında tercih edilen modeller içerisinde yer alıyor. Dikey yataklamalı kapı olarak da tabir edilen giyotin seksiyonel kapılar, fabrika, büyük marketler, depo vb. kapıların yer kaplamasının istenmediği alanlarda tercih ediliyor. Her türlü geçiş kontrol sistemi ile uyumlu olan giyotin yataklamalı fabrika kapıları, istenilen net geçiş yüksekliğinin de ayarlanabilmesine imkan tanıyor. Seksiyonel kapı sistemleri içerisinde kullanım kolaylığı sunduğu için yoğun olarak talep gören giyotin kapılar, düz bir şekilde yukarı doğru çıktığı için araçların da geçişlerinin daha rahat olmasına imkan tanıyor.

Endüstriyel(Seksiyonel) otomatik kapılar içerisinde yer alan ve buton, kumanda ya da hareket sensörü ile kolaylıkla çalışabilen giyotin kapıların manuel çalışma sistemleri de bulunuyor. Giyotin kapıların kullanıldığı bir diğer alan ise garajlar olarak karşımıza çıkıyor.

Çeşitleri

Asansör kapıları, fabrika kapıları ve garaj kapıları olmak üzere giyotin kapılar, 3 farklı çeşitten oluşuyor. Bunun dışında soğutma odalarının kapılarının da giyotin şeklinde tasarlandığını söyleyebiliriz. Isı yalıtımı sağlayan ve soğutma depolarında kullanılan giyotin kapılar, gıda sanayisinde de tercih ediliyor. Aynı zamanda uçak, araba, tarım araçlarının koyulduğu hangarlarda da genellikle pvc giyotin kapılar kullanılıyor.

Sanayilerde, fabrikalarda, gıda depolarında ve servis asansörlerinde tercih edilen giyotin kapı satın alırken, brandalı, katlamalı modeller içerisinden hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermeli, bu konuda satış gerçekleştiren firmadan destek almalısınız. Böylelikle kapı seçiminde herhangi bir sıkıntı yaşamadan, uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Yatırımlarınızı doğru yapmak ve sağlıklı çalışmalar için daima araştırmacı bir kimlik barındırıyor olmanız en idealidir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle