Beyaz kapılar oldukça sık kirlenmesi sebebiyle temizlenmesi zor ve zahmetli olmaktadır. Beyaz ve açık renkli kapıların temizlenmesi için püf noktaları

Beyaz Kapı Temizliği


Beyaz Kapı Temizliği

Amerikan kapıların açık renkli olanlarının temizliği daha özenle yapılması gerekmektedir. Bu kapıların temizliği için uzun aralıklarda temizliğin yapılmaması gerekmektedir. Periyodik aralıklarla kapının silinmesi sonucunda çok hızlı kirlenmesine neden olacaktır. Beyaz kapıların temizliğinde şu maddeler kullanılmamalıdır:

  • Çamaşır suyu;
  • Tuz ruhu;
  • Cif;
  • Yumuşatıcılar;
  • Çamaşır sodası.

Kapıların temizliğini yaparken kesinlikle kapıya zarar verecek olan kimyasal temizleyicilerin kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle de kapıların ahşap olması sebebiyle temizlik yaparken ahşap temizleyiciler kullanılacağı gibi sirke ile de temizlik yapılabilir.

Kapıyı silmeden önce mutlaka üzerinde biriken tozun alınması gerekmektedir. Toz alırken nemli ve yumuşak bir bez kullanılması önerilmektedir. Kuru ve sert bir bezle tozun alınması kapı üzerinde çizilmesine neden olacaktır.

Amerikan kapının temizliği için kapının hangi malzemeden yapıldığını bilmek gerekmektedir. Temizlik sırasında kimyasalların kullanılması ile birlikte kapı üzerinde lekeler oluşacağı gibi boyasında da soyulmaların oluşmasına neden olacaktır. Amerikan kapılar için üretilmekte olan özel temizlik ürünlerinin kullanılması daha iyi sonuçlar verecektir.

Amerikan Kapı Temizliği

Amerikan kapının temizliğinin yapılması için mikro fiber bez kullanılmalıdır. Diğer bezlerin kullanılması sonucunda Amerikan kapı üzerinde çizikler oluşmasına neden olacaktır. Amerikan kapı temizliği sırasında özel üretilen temizlik ürünleri kullanılmaması durumunda sabunlu su yapılarak kullanılabilir.

İlk olarak sabunlu su ile mikro fiber özelliğine sahip olan bir bez ile silinmelidir. Daha sonrasında ise normal su ile nemlendirdiğiniz bir bez ile birlikte kapı üzerinde herhangi bir sabun izi kalmayacak şekilde ikinci defa temizlenmelidir. En son olarak da kapının kuruması için kuru bir bez ile birlikte Amerikan kapının kurutulması önemli olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi kapı üzerinde asla sabun lekesi kalmaması ve daha sonradan da tamamen kurutulmasına dikkat edilmelidir.

Ahşap Kapı Temizliği

  • 1 su bardağı sirke;
  • 3 tane mikro fiber bez;
  • 1 kova su (5 litre).

Ahşap kapının temizliği oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Üzerinde birikmiş olan tozun ilk olarak kuru ya da hafif nemli bir bez ile birlikte tozun alınması gerekmektedir. 5 litre temiz suyun içerisine 1 su bardağı miktarında saf sirke konularak karıştırılmalıdır. Kapı üzerinde herhangi bir çizik ya da boyasında soyulma olmaması için her zaman yumuşak bir bez ya da mikro fiber bez kullanılarak yapılmasına dikkat edilmelidir. Sirkeli suyun içerisine bez batırılarak ıslatılmalı ve daha sonrasında suyunu sıkmalısınız. Kapının en dip köşelerine bile temizlenmelidir. Daha sonrasından temiz ve normal suya ikinci bir bez ıslatılmalı ve bütün kapı ikinci kez silinmesinin ardından, kuru olan bez ile birlikte ahşap kapının tamamen kuruduğuna emin olarak kurutma işlemi yapılmalıdır.

Lake Kapı Temizliği

Lake olarak bilinen mobilyanın çok hassas olması sebebiyle temizliğinin çok hassas yapılması gerekmektedir. Sert bir bezle temizliğinin yapılması durumunda ise çok çabuk lake kapının zarar göreceği ve çizikler oluşmasına neden olur. Bu nedenle de her zaman yumuşak bir bezle silinmeli ve hassas olarak yapılmalıdır. Bu mobilya türünün her zaman için temizliği için ahşap temizleyicilerin kullanılması ya da sirkeli su ile yapılmalıdır. Fakat ilk olarak kapının üzerinde biriken tozların alınmalıdır. Mikro fiber bez kullanılarak yapılmalıdır. Kovanın içerisine sirke konulmalı ve sonrasında ise yumuşak bir bez ıslatılmalı ve kapı silinmelidir. Sirkeli suyun kapı üzerinde kuruması beklenmeden hemen kuru bir bezle kapının kurutulması gerekiyor.

Beyaz Çelik Kapı Temizliği

Çelik kapılar daha çoğunlukla dış kapılarda kullanılmaktadır. Ahşap bölüm, saç kısmının olduğu ve çelik kapının aksesuarları olmaktadır. Renginin ise beyaz olması durumunda ise kirlenmemesi için sık sık temizlik yapılmalıdır. Dış kapı olarak kullanılan çelik kapının temizliği yapılırken çok güçlü kimyasal maddeler ile yapılmamalıdır. Temizlik için sade su kullanarak yapabilirsiniz.

Lekelerin olması durumunda sabunlu su yapılarak temizleneceği gibi, sirkeli su yapılarak da temizliği yapılabilir.

Temiz bir bezin suya batırılarak ıslatılmasının ardından çelik kapının her yerinin silinmesi gerekmektedir. Çelik kapının ıslak bezle silinmesinin ardından kurutulması çok önemlidir. Su lekesi kapının üzerinde kalmamasına dikkat edilmelidir. Açık renkli kapılarda su lekeleri kötü bir görünüm oluşmasına neden olacaktır. Bu nedenle de kapının her tarafı kurutulmalıdır. Çelik kapıların belli aralıklarla temizliğinin yapılması sonucunda cila yaparak parlatılabilir.

Pimapen Kapı Temizliği

  • 3 tane kuru soğan;
  • 3 litre su;
  • 3 tane mikro fiber bez.

Pimapen temizliği yapılırken kesinlikle deterjan kullanılarak yapılmamalıdır. Pimapen kapıların malzeme gereği kimyasal temizleyiciler kullanılması durumunda beyaz kısımların sararmasına neden olacaktır. Bu sebeple sadece sade su ya da vermiş olduğumuz malzemeler kullanılarak yapılması durumunda gerekli temizliğin yapılması gerekmektedir.

3 tane orta büyüklükte olan kuru soğanın kabuklarının soyulmasının ardından 3 litre suyun içerisine parçalara bölünerek konulmalı ve su kaynayıncaya kadar kısık ateşte kaynatılmalıdır. Daha sonrasında kabın ağzını kapatarak soğuması beklenmelidir. İlk olarak pimapen kapının üzerinde bulunan toz alınmalı ve daha sonrasında soğanlı suyun içerisine batırılan mikro fiber bez ıslatılmalı ve kapının bütün bölümleri silinerek temizlenmelidir. Lekenin olması durumunda bastırılarak temizlenmelidir. En son olarak ise kapı üzerinde su lekesi oluşmaması için mutlaka kuru bezle kurutulmalıdır.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle