Kapılar ile ilgili uygulamalı olarak yapabileceğiniz kapı montajı işlemlerini ve bunun yanında usta çağırarak yapabileceğiniz işlemlerinin maliyetlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Kapı Montajı Nasıl Yapılır?

Kapı kanatlarının kasa ile birleştirilmesi için bir takım aksesuarlara ihtiyacınız olacaktır. Bunlar kapı mandalları, kapı kilitleri, menteşe ve raylar ve kapı stopları gibi aksesuarlardır. Kapı montajı işlemlerinde ayrıca sizlere açıklayacağımız uygulamalar sayesinde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Tel ile bağlama işlemi: Duvarların delinmesinden sonra iç kısımdan tel geçirilebilir. Ayrıca kasanın 2 cumbasına çivi ve vida yardımıyla tel kapının sabitlenmesi sağlanmaktadır. Kasa ile duvar arasında yer alan boşluk ayrıca sıva harcı ile doldurulur.
  • Kör Kasa ile bağlama işlemi: Kör kasa genişliğindeki kapının yanında pay bırakılmalı. Daha sonra kör kasaya kapıyı bağlayarak montaj işlemleri gerçekleştirilebilir. Maliyetli bir montaj işlemi olduğunu söyleyebiliriz fakat hasarlara karşı oldukça etkilidir.
  • Kanca ile bağlama işlemi: Kapı boşluğunda yer alan kasa, kancalı demirler vasıtasıyla duvara bağlanmaktadır. Bu yöntemde kasamız, vida yerlerinden arka ve yan bölgelerden olmak üzere tutturulur. Sonrasında ortaya çıkacak boşluk ise sıva harcı kullanılarak kapatılabilir.
  • Takoz ile bağlama işlemi: Kasanın yerleştirileceği bölgeye alt, üst ve boydan olmak üzere 3 farklı bölgeden takoz bırakılır. Vida ya da çivi yardımıyla takozlara tutturulan kapı kasası bu sayede montaj edilebilir.
  • Poliüretan Köpük ile bağlama işlemi: Kör kasa kapı boşluklarına takılan poliüretan ile birlikte uygulanan bu işlem kapı montajı uygulamaları arasındadır. Geçici olarak kurulan kör kasayı daha sonra sökerek kapı monte edilir ve oldukça pratik bir kullanım sunmaktadır.

Kapı montajı uygulamalarından bahsettikten sonra şimdi de uygulamalı olarak bu işlemin nasıl yapılabileceğini görelim.

Uygulamalı Montaj İşlemleri

İlk önce kapı kasalarının köşe kısımlarını tercihinize göre vida ya da tutkal yardımıyla birleştirin.

Köşelerini birbirleriyle sabitlediğiniz kapıyı daha sonra kapı yuvasına yerleştirin.

Kapı aksesuarlarını da uygun bir şekilde monte edin.

Vidalama işlemlerinin ardından kapıyı kapatarak kontrol edin.

Menteşe takıldıktan sonra da kapının alt ve üst kısımlarının uygun bir şekilde yerleştirilmiş olduğuna bakın.

Kapı ayarları sona erdiğinde gergi tahtası yardımıyla orta ve alt kısımları yeterince sıkıştırın. Bunun kullanılmasındaki amaç ise sıkacağınız köpüğün genleşmesini sağlamaktır.

Monte ettiğiniz kapıyı tekrar kontrol edin ve duvar ile arasında yer alan boşluklara montaj köpüğü sıkın. Bu işlemi özenli bir şekilde yapmaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Kapı montaj işlemleri sona erdikten sonra 24 saat bekleyin ve daha sonra köpükleri temizleyin. Montaj işlemlerinde kullandığınız takozlar çıkarılmamalıdır. Bir çekiç yardımıyla pervaz yuvasına silikon sıkarak pervazları da yuvasına yerleştirin.

Eğer kapı montaj işlemlerinin bir usta tarafından yapılmasını istiyorsanız biraz maliyetli bir işlem olacağını da unutmayın. Günümüzde bu hizmet için 100 TL ile 400 TL arasında bir maliyet ödemeniz gerekecektir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...

Yorum ekle