Daha temiz ve ferah ortamlar için kullanılan havalandırma pencereleri, günümüzde birçok firmanın üretiminde kullanılan modern oluşumlardır.

Havalandırma pencere çeşitlerini ve kullanım alanlarını incelemeden önce havalandırmanın şekillerinden bahsetmemiz gerekiyor.

Havalandırma Pencere Çeşitleri

Daha çok ısı yalıtımı sağlayan pencere sistemleriyle birlikte oraya çıkan ve yapıların fiziki özelliklerinden kaynaklanan durumların önlenebilmesi adına havalandırma pencere çeşitleri kullanılmaktadır. Ayrıca evinizde bulunan tüm bölümlerde en az bir havalandırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Havalandırma Pencere

Havalandırma Pencere

Havalandırma ihtiyaca uygun bir şekilde oluşturulmalıdır ve havalandırmalar yapılırken önemli olan ısı kaybını düşük seviyede tutmaktır. Sağlıklı bir ortam oluşturulabilmesi adına bu durum önemlidir. Şimdi havalandırma pencere çeşitlerine bakalım.

Havalandırma çeşitleri arasında ilk olarak termik havalandırma sistemlerini görmekteyiz. İç ve dış sıcaklık farkından doğan basınç termik havalandırmanın gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu yüzden havalandırmalar kapı ya da pencere kasası ile duvar arasındaki boşluklardan verilebilmektedir.

PVC sistemlerinde ölçülemeyecek kadar termik havalandırma kullanılır ve yaşam alanlarının düzenli bir şekilde havalandırılması tavsiye edilmektedir. Bu anlamda cebri havalandırma daha sık kullanılmaktadır. Manuel ya da otomatik olarak çalışabilen bu sistemler pencere sistemleri ile birlikte yapılabilmektedir. Fakat havalandırma sonrasında ısıtma işlemi uzun sürdüğünden dolayı kullanıcılar tarafından pek tercih edilmez.

Akım havalandırma sistemleri ise günümüzdeki en uygun havalandırma şekillerindendir. Havalandırma pencerelerinde sıkça kullanılır ve camın dış mekâna bakan kısımlarında buhar ve nem oluşabilir. Bu yüzden seçimlerinizi yaparken dikkatli olmanız gerekir.

Havalandırma pencere çeşitleri olarak çatı pencereleri de sıkça kullanılmaktadır. Açılımlı olarak tercih edilen bu ahşap pencereler oldukça kaliteli ve uzun ömürlüdür. Ayrıca 180 derece dönme kolaylığı sağlamaktadır. Daha sonra farklı aksesuarlar ile kullanılabilir.

Çatı pencereleri olarak da adlandırılan havalandırma pencereleri balkon tipi çatı pencereleri, çift açılım çatı pencereleri, yüksek pivot çatı pencereleri ve elektro pivot çatı pencereleri olarak tercih edilmektedir.

Banyo ve WC Havalandırma Sistemleri

Banyo ve WC’lerde kullanılan otomatik panjurlu plastik havalandırma sistemleri hem sessiz olarak çalışır hem de korozyona karşı dayanıklıdır. Ayrıca bu sistemin ön panjurları çalıştığında otomatik olarak açılır ve enerji kesildiğinde de kendiliğinden kapanmaktadır. Bu sayede dışarıdan iç kısma istenmeyen ses ve ısı gelmez.

Çevresel faktörlere karşı bu sistemlerin motor ömrü uzundur ve plastik ürünlerden üretilmiştir. Banyoların yanı sıra mutfak ve toplantı odalarında da kullanıldığını söyleyebiliriz. Ayrıca özel tasarımı sayesinde ışığı yansıtmaz özelliktedir.

Duvar tipi sessiz fan olarak da adlandırılan bu sistemleri uzun süreli kullanabilir ve WC ve banyolarınızı uzun süreli havalandırabilirsiniz. Bu yüzden estetik bir şekilde tercih edebilirsiniz. Birçok firma havalandırma sistemleri konusunda kullanıcılara dilediği tarzlarda ürünlerini sunmaya devam etmektedir.

Çatı Havalandırma Penceresi

Çatı havalandırma pencerelerinde havalandırma amaçlı olarak motorlar kullanılır ve kapaklar motorun piston boyu kadar açılabilmektedir. Bu sayede panolu ve panosuz olarak 2’ye ayrılmaktadır.

Panosuz çatı havalandırma sistemlerinde bir ya da birden fazla butona kapaklar bağlanarak sistemlerin manuel bir şekilde açılıp kapanmaları sağlanmaktadır. Panosuz sistemlerde de uygun şekilde kapaklar gruplandırılır ve pano üzerinden gruplara manuel olarak açılıp kapanmaları baz alınır.

Çatı havalandırma sistemlerinde ayrıca rüzgâr ve yağmur gibi olumsuz durumlara karşı sıcaklık sensörleri bulunmaktadır. Dış ortama kolayca yerleştirilen bu sensörler havalandırma için manuel olarak açılabilen kapak aşırı sistemleri ile donatılmıştır. Bu sayede iç ortamın yağmurdan etkilenmesi engellenmektedir.

Havalandırma pencerelerinde daha çok alüminyum havalandırma kapakları tercih edilmektedir. Bu sayede uzun süreli kullanılabilir. Ayrıca günümüzde elektrikli sistemler de kullanılmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık herhangi bir kötü duruma karşı (yangın gibi) alarm sistemleriyle birlikte kullanılabilmektedir ve tamamen otomatiktir.

 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (İlk oy sizden olsun)
Loading...

Yorum ekle